sobota, 2 kwietnia 2011

Domowe pesto z zielonej pietruszki


Przepis ten podawany był w trakcie programu "Rewolucja na talerzu". Pesto pietruszkowe konieczne jest do przygotowania Zapiekanki z warzywami i tofu. Można oczywiście używać go tak jak tradycyjnego pesto, czyli jako dodatek do makaronu czy po prostu zjeść na kromce chleba.
Pesto można przechowywać szczelnie zamknięte w słoiczku w lodówce przez kilka dni.


DOMOWE PESTO Z ZIELONEJ PIETRUSZKI

ząbek czosnku
szczypta soli
pęczek natki pietruszki
garść orzechów laskowych
oliwa z oliwek

Wszystkie składniki ucieramy w moździerzu lub w blenderze. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiczku.

"Rewolucja na talerzu. Odcinek 2. Zapiekanki", TVN Style, premiera czwartek, 10. marca 2011, 22:00

Brak komentarzy: