Pyszny, szybki, różowy. Jeśli użyjecie mrożonych owoców, otrzymacie gęsty mrożony jogurt owocowy. Jeśli owoce będą świeże - powstanie koktalj.
Najważniejsze, że deser będzie bez dodatku cukru i chemii, no i z naprawdę dużą ilością prawdziwych owoców (co w rpzypadku jogutrów owocowych ze sklepu takie oczywiste nie jest).
RÓŻOWY JOGURT
2 porcje
garść truskawek (mogą być mrożone)
garść malin (mogą być mrożone)
250 ml naturalnego jogurtu bez cukru
ew. miód do posłodzenia
listki mięty do dekoracji
Owoce i jogurt wrzucamy do blendera. Miksujemy. Ewentualnie dosładzamy miodem. Podajemy w miseczkach lub szklankach, dekorujemy listkami mięty.
poniedziałek, 29 listopada 2010
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz