piątek, 20 listopada 2009

Zielony koktajl z kiwi

Znowu sięgnęłam po "Kolory smaków" i znowu wybór padł na zielony. Tym razem zrobiłam dziecinnie prosty, ale bardzo smaczny, no i pełen witamin - w sam raz na tą pogodę - Zielony koktajl z kiwi.



ZIELONY KOKTAJL Z KIWI
przepis na 2 porcje

2 słodkie jabłka
4 kiwi
200 ml soku jabłkowego

Jabłka umyć i obrać. Usunąć z nich gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Kiwi obrać. Najprościej jest przekroić kiwi na pół i łyżeczką wybrać miąższ ze skórki. Owoce wrzucić do blendera, zalać sokiem. Zmiksować. Pić na zdrowie!


Marta Gessler "Kuchnia Marty. Kolory Smaków", Publicat 2007

Brak komentarzy: